Veel gestelde vragen

Wanneer krijg ik subsidie voor het plaatsen van krimpfolie?

  • Als deze bestaan kan uw bedrijfsschap of bedrijfsvereniging u hierover nader informeren.

Hoe garandeert u dat de krimpfolie veilig is bij milieubelastende werkzaamheden?

  • De folie kan in overleg 98% water-,wind-,en stofdicht gemaakt worden.

Tot welke temperatuur kan er met krimpfolie doorgewerkt worden?

  • Met de krimpfolie kunt u doorwerken tot – 5 graden Celsius. Wanneer u een heather plaatst in de winterperiode, kunt u bij nog lagere temperaturen doorwerken.

Is mijn steiger geschikt om in te pakken?

Er zijn voorschriften en voorwaarden voor het plaatsen van krimpfolie op een steiger.

Wat doen jullie wanneer de folie scheurt?

  • Scheuren is niet mogelijk door normaal gebruik en zal dus alleen optreden door extreme weersinvloeden, vandalisme en/of personeel op de bouwplaats.

Hoe milieuvriendelijk is de krimpfolie?

  • De biaxiale krimpfolie is een polyethyleen. Dit is een plastic op basis van etheen en bestaat uit zeer lange ketens met CH2-eenheden. De folie laat bij verbranding kool- en waterstof achter en kan dus na gebruik bij de normale gescheiden afvalstroom aangeleverd worden. Er zijn ook gespecialiseerde afvalverwerkers welke bij grotere hoeveelheden de folie kunnen recyclen tot een nieuw product.

Hoe zwaar en dik is de folie?

  • De dikte van de folie is 270 t/m 330 micron. De folie blijft even dik in gekrompen toestand als niet gekrompen toestand. Alleen bij een warmtebron kan de folie plaatselijk dikker of dunner zijn. Bij 270 micron weegt de folie 270gr/m2 en bij 330 micron 330gr/m2.

In welke kleur is de folie leverbaar?

  • Normaal is de folie in wit, zwart of transparant beschikbaar. Bij een folie met vlamvertrager zal de witte folie iets afwijken van kleur. Verder is op aanvraag elke kleur te produceren bij een bepaalde afname.

Hoe lang is de folie houdbaar?

  • De folie is na het aanbrengen ongeveer 9 maanden bestand tegen de UV straling daarna treed er een verouderingsproces op.

Hoe werkt de vlamwerende folie precies?

  • De folie in de vlamwerende uitvoering is volgens de Din norm 4102 B01. Deze kwaliteit is niet vlamonderhoudend. Dat betekend dat het niet vlam onderhoudend is. De standaard folie zal bij brand zelf voedend zijn en dus niet doven.

Is de folie geschikt voor hergebruik?

  • De folie wordt normaliter eenmalig gebruikt. Echter na demontage is het wel te gebruiken voor het afdekken van allerlei andere zaken zoals het afdekken van bouwmachines en tassen steen. Verder kunnen gespecialiseerde bedrijven bij grotere hoeveelheden de folie recyclen tot andere producten.

Direct contact