Inpakken met krimpfolie

Een object met krimpfolie laten inpakken is de manier om droog, uit de wind en beschermd te werken of uw objecten droog en beschermd te vervoeren. Of het nu gaat om het welzijn van uw medewerkers het milieu of het behoud van het object, er is altijd wel een krimpfolie oplossing. Bovendien is de toegepaste krimpfolie UV-bestendig en te recyclen. De krimpfolie is stevig en bestand tegen extreem weer. Mits de steiger goed gebouwd en verankerd aan het object is de krimpfolie zelfs in staat om orkaankrachten te verduren.

De eigenschappen van de gebruikte folie zorgen voor een beschermende water-, wind-, en stofdichte laag. Hierdoor zijn talloze toepassingen denkbaar voor zowel bedrijven als particulieren. Door het inpakken van steigers bij bouwprojecten wordt bij slecht weer een doorwerkomgeving gecreëerd. Ook opwaaiend stof en zand wordt geweerd. De folie kan honderden kilo’s per m² aan en zal de meeste weersomstandigheden doorstaan.

Het wrappen van bouwwerken, schepen en machines zorgt ervoor dat deze beschermd zijn. Zo kan er veilig transport plaatsvinden of kunnen objecten ’s  worden opgeslagen en kan er ’s winters een doorwerk omgeving worden gecreëerd met krimpfolie.

De soorten krimpfolie

Er zijn twee soorten folie: de standaard krimpfolie en een brandvertragende krimpfolie. De standaard folie wordt het meest gebruikt voor objecten of steigers waar geen gevaar voor brand is. Deze folie is in het wit en transparant met een dikte van 300 micron verkrijgbaar.

De brandvertragende folie wordt het meest in de industrie toegepast of op plaatsen waar brandgevaar erg hoog is. Deze folie is leverbaar in verschillende diktes van 200 tot ca 300 micron. Deze brandwerende folie is gecertificeerd met DIN 4102-B1 norm en voldoet daarmee het aan de veiligheidsvoorschriften van de brandweer. Deze kan geleverd worden in wit, zwart of transparant. Informeer uzelf vrijblijvend naar de mogelijkheden en de beste en de veiligste oplossing voor uw situatie.